Warsztaty teoretyczno-praktyczne z Banku Żywności PDF Drukuj Email
środa, 06 marca 2019 11:59

W dniu 19.02.2019r. odbyły się warsztaty  teoretyczno –kulinarne pt. „Zdrowo, Tanio i Smacznie”. W ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego „Pomoc Żywnościowa” 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego Pomocy Najbardziej Potrzebującym.Podprogram2018. Uczestnicy warsztatów byli podzieleni na 2 grupy, zajęcia odbywały się w godzinach od 10.00-14.00. Ogółem uczestniczyło 23 osoby.

Podczas spotkania uczestnicy mieli możliwość  pogłębienia wiedzy teoretycznej oraz możliwość praktycznego wykorzystania produktów żywnościowych, które otrzymują w ramach aktualnego Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020. Podprogram2018.Zajęcia cieszyły się dużym zainteresowaniem, potwierdzeniem była aktywność i zaangażowanie uczestników, każdy uczestnik otrzymał broszurki o tematyce „Paczka Żywności i Możliwości” Łatwe, Tanie i Smaczne Gotowanie z Produktów POPŻ oraz praktyczne przepisy.